Continuing Education &
Workshops

Renée Ricca, Second Generation Teacher to Joseph Pilates trained by Carola Trier

COMPREHENSIVE TEACHER TRAINING

Upcoming Dates of Training:
June 21st, 22nd and 23rd,  6 hrs a day, 12 PM-6 PM. Basic Level 18 hours

July 26th, 27th and 28th, 6 hrs a day, 12 PM-6 PM. Intermediate Level 18 hours
August 9th, 10th and 11th, 6 hrs a day, 12 PM-6 PM. Advanced Level 18 hours

Beginners. Intermediate. Advanced.
All Apparatuses
450 hours. Certifications/CEC’s + Diploma of Completion for NPCP

Course Outline and Objectives

  • Reading “Return to Life’’ by Joseph Pilates
  •  Code of Ethics
  • Scope of Practice
  • Lectures
  • History of Pilates Method
  • Anatomy
  • Spinal Intakes/Posture, Movement Analysis, Aberrations of the Spine, Safety Reformer Setup
  • Breathing
  • Flow
  • Program Design
  • Musicality
  • Pacing
  • Cueing
  • Transitions
  • Progressions
  • Modifications
  • Contraindications
  • Tactile
  • Working with Props

A specific number of Logged practice, teaching and observation hours are required at each level, to complete the 450 hour course.

  • Observation Hours 30 Hours
  • Guided Student Teaching Hours 30 Hours
  • Self-Practice 30 Hours
  • Exams
  • In Studio/ Virtual – Cost $5,500.00, we accept all types of CCs / Zelle.
  • 50% Deposit Balance upon certification start date.
  • Ala Carte per level $1,850.00
  • No Refunds

FOR TEACHERS:

  • Let us know ahead of time if you need NPCP CECs for your re-certification.
  • Beginner Level Requirements: Open to anyone who holds a Mat Certification, or is an NPCP Comprehensive Teacher, or a New Comer to Pilates!
  • If you are not an NCPT, this is a perfect opportunity to be Comprehensively Trained and eligible for you to take the NPCP Exam after receiving your Diploma of Completion.
  • Teachers can take each level Basic, Intermediate and Advanced individually.  
  • They will get a Certificate of Completion for completing each Level. They will receive a Diploma of Completion when they have completed the 3 Levels.

Telephone: 305-466-6611
Website: riccapilates.net
Email: reneericca67@gmail.com

TRADITIONAL FULL MAT CERTIFICATION

Upcoming Dates of Training:
June 28th, 29th and 30th, 5 hours a day, 1 PM-6 PM. Basic Level 15 hours
July 19th, 20th and 21st, 5 hours a day, 1 PM-6 PM. Intermediate Level 15 hours.
August 2nd, 3rd and 4th, 5 hours a day, 1 PM-6 PM. Advanced Level 15 hours.

Beginners. Intermediate. Advanced.
34 Established Pilates Mat Exercises
125 hours. Certifications/CEC’s + Diploma of Completion for NPCP

Course Outline and Objectives for each level.

  • Reading “Return to Life’’ by Joseph Pilates
  • Code of Ethics
  • Scope of Practice
  • Lectures
  • History of Pilates Method
  • Anatomy/ Spinal Intakes
  • Cueing
  • Transitions
  • Progressions
  • Modifications
  • Contraindications
  • Tactile
  • Flow/ Pacing/ Musicality/ Working with Props
  • Observation Hours 20 hours
  • Teaching Hours 20 hours
  • Practice Teaching 20 hours
  • Self-Practice 20 hours
  • Exams

 In Studio/ Virtual – Cost $3,000.00, we accept all types of CCs / Zelle.

  • 50% Deposit Balance upon certification start date.
  • Ala Carte per level $1100.00
  • No Refunds

    

Finding the Missing Links and Zones™ Workshops

For Teachers

  • Let us know ahead of time if you need NPCP CECs for your re-certification.
  • Beginner Level Requirements: Open to anyone who holds a Mat Certification, or is an NPCP Comprehensive Teacher, or a New Comer to Pilates!
  • If you are not an NCPT, this is a perfect opportunity to be Mat Trained and eligible for you to take the NPCP Mat Exam after receiving your Diploma of Completion.
  • Teachers can take each level Basic, Intermediate and Advanced individually.
  • They will get a Certificate of Completion for completing each Level. They will receive a Diploma of Completion when they have completed the 3 Levels.

Telephone: 305-466-6611
Website: riccapilates.net
Email: reneericca67@gmail.com

JUNE 2024
June 15 and 16, 1PM to 5PM

JULY 2024
July 13 and 14, 1 PM to 5 PM

AUGUST 2024
August 17 and 18, 1 PM to 5 PM

Both Nationally Certified and Non-certified teachers may enroll in this course. Teachers who are Nationally Certified (NCPTs), will be granted a certificate of completion in this course. You can use these 16 hours for recertification.
Certificate: 16 CECs

● Renee Ricca Diploma Certificate of Completion

4 Hours per day – 1:00-5:00 PM
● Cost: $525.00
● Payment: Zelle and CCs
● In Studio/ Virtual
● 50% Deposit Balance upon certification start date
● No Refunds

Telephone: 305-466-6611
Website: riccapilates.net
Email: reneericca67@gmail.com